Bij deze Superchargers kun je nu ook laden als je géén Tesla hebt

Superchargers waren tot voor kort enkel beschikbaar voor auto’s van Tesla, maar daar is sinds deze week verandering in gekomen. Bij deze plekken kun je ook snelladen als je géén model van de Amerikaanse EV-gigant rijdt.

Dat Tesla zijn Superchargers zou gaan openstellen voor voertuigen van andere fabrikanten, was al bekend. Sinds gisteren is het dan ook mogelijk om bij geselecteerde laadstations van de fabrikant te laden met een andere elektrische auto. Het gaat om de volgende locaties:

  • Sassenheim
  • Apeldoorn-Oost
  • Meerkerk
  • Hengelo
  • Tilburg
  • Duiven
  • Breukelen
  • Eemnes
  • Naarden
  • Zwolle

Het gaat hier om een pilot, waarbij Tesla de Nederlandse bestuurders van niet-Tesla’s de mogelijkheid geeft om hun auto’s op te laden. Daarvoor dienen zij wel de Tesla-app te downloaden, anders is een laadsessie niet mogelijk. Bovendien laat de app zien wat de laadsessie gaat kosten. De kosten voor een laadsessie verschillen namelijk per locatie, stelt de fabrikant. Voor Tesla-eigenaren verandert er overigens niets aan de procedure bij de Superchargers.

Doorstroming en feedback

Tesla zal op den duur ook andere Superchargers openstellen voor andere auto’s, maar duidelijkheid geeft het daar nog niet over. Het zal eerst ervaringen op willen doen met de tien geselecteerde laders, zodat het de doorstroming bij laadstations kan monitoren en feedback van gebruikers tot zich kan nemen. De fabrikant zegt alleen nieuwe locaties open te stellen als hier voldoende capaciteit voor is. Ook wil de fabrikant binnenkort meer landen toevoegen aan deze pilot, die nu enkel in Nederland wordt gevoerd.

Al met al lijkt het ook voor Tesla een schot in de roos. Niet alleen omdat er nu een flink verdienmodel aan het Supercharger-netwerk wordt toegevoegd, ook omdat het nu waardevolle data van alle andere elektro-auto’s kan verzamelen. Op die manier krijgt het dus een goed inzicht in de manier en snelheid waarop andere voertuigen laden en kan het die gebruiken bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie voortuigen.

Hoe laad je bij een Supercharger?
Meer informatie over het gebruik van de Superchargers met niet-Tesla’s is te lezen op de website van de fabrikant.

 

Bron: https://www.autovisie.nl/nieuws/laden-superchargers-zonder-tesla/?utm_source=telegraaf.nl&utm_medium=widget&utm_campaign=https://www.telegraaf.nl/

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact