BMW iNext krijgt 579 km bereik

De aankomende volledig elektrische SUV van BMW, de iNext, krijgt naar verluidt een bereik van 579 kilometer. Dit zouden cijfers zijn die al door de WLTP-cyclus bevestigd zijn.

Sinds 2018 toont BMW herhaaldelijk de iNext. De volledig elektrische SUV, die veel weg heeft van een X5, moet in 2021 van de band rollen en kreeg aanvankelijk een bereik van 480 kilometer mee. Dat werd later weer aangepast naar 700 kilometer. Dat blijkt nu iets te ambitieus, want de volgens Auto Express zijn de definitieve bereikcijfers binnen: 579 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

120 kWh
De BMW iNext, of iX5 zoals hij waarschijnlijk bij lancering gaat heten, wordt gebouwd op BMW’s nieuwe platform dat geschikt is voor benzine, diesel, plug-in hybrid en volledig elektrische aandrijving. Daarnaast zal hij een gigantisch accupakket van 120 kWh meekrijgen. Dat is bijna de helft groter dan die van vergelijkbare concurrenten: de Audi e-tron en Mercedes EQC. Beiden hebben een accupakket van rond de 80 kWh.

Naast het indrukwekkende bereik van de auto, moet hij ook bomvol nieuwe technologie zitten. BMW blijft erop hameren dat de iNext op level 3 autonoom kan rijden. Dat houdt in dat je op bepaalde routes je handen van het stuur kunt halen en met andere dingen bezig kan. Binnen de wandelgangen in München noemt men dit ACES, oftewel Autonoom rijden, Connectiviteit, Elektrische aandrijving en Services.

1 Serie
Naast de iNext gaan er ook geruchten van een kleinere elektrische BMW. Het lijkt erop dat de Duitse autofabrikant in 2021 een 1 Serie op stroom op de markt wil brengen. Deze auto zal optisch weinig verschillen van de nieuwe 1 Serie en wordt door één of twee elektromotoren aangedreven. Deze verdeelt BMW over de voor- en achteras waarmee vierwielaandrijving mogelijk is.

En hoewel BMW met deze strategie precies het tegenovergestelde van Audi doet, is het niet onlogisch. De Münchenaren willen voor 2025 25 modellen met geëlektrificeerde aandrijflijnen aanbieden. Twaalf daarvan moeten volledig elektrisch zijn. Op dit moment heeft BMW nog maar één volledig elektrisch model: de i3. Daarvan is overigens al bekend dat hij geen opvolger krijgt, maar wanneer BMW de productie van het kleine karretje stopzet is nog niet bekend. 

 

Bron AD.nl

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact