Ford bevestigt: Mustang Mach E laadt ook sneller in Europa

Afgelopen vrijdag bleek dat de Ford Mustang Mach E bij een bepaald Amerikaans laadstation (Electrify America) maar liefst 30% sneller kon laden dan verwacht. Nu bevestigt het merk dat de laadsnelheid ook in Europa hoger ligt.

Uit Amerikaanse praktijktesten kwam vorige week naar voren dat de elektrische Mustang Mach E sneller laadt dan verwacht. Dat ging volgens het persbericht toen wel om een specifieke situatie. De achterwielaangedreven versie met het grootste accupakket (99,8 kWh) was in dit geval aangesloten op een snellader van Electrify America. Resultaat: de ‘Stang laadde 30% sneller op en slurpte er elke tien minuten geen 75, maar 98 kilometer aan rijbereik uit de paal.

Ford Nederland

Het ging hier dus om een specifieke, Amerikaanse situatie. Daarom was het nog de vraag of dit ook voor ons continent en land zou gelden. Ford Nederland laat vandaag weten dat de hogere laadsnelheid inderdaad ook voor Europa en in het bijzonder in combinatie met de laadpalen van Ionity gelden. Daaruit kunnen we concluderen dat de Mustang Mach E zélf sneller laadt dan verwacht, zolang de laadpaal maar een hoog laadvermogen aanbiedt. Dat zou betekenen dat ook de snelste laadpalen van Fastned, waarvan er een aantal binnenkort wordt geüpdatet naar een maximaal vermogen van 350 kW, ervoor zorgen dat de elektrische Ford met een hoger vermogen laadt dan vooraf werd gedacht. Dat werd voorheen op 150 kW geschat, maar ligt met 30% meer op zo’n 195 kW.

Ford Mustang Mach-E
Foto Noël van Bilsen

Ford communiceert in zijn berichten echter opnieuw geen laadvermogen in kilowattuur zoals gebruikelijk. Het geeft enkel aan dat de auto per tien minuten een hogere laadsnelheid heeft. De laadsnelheid geeft aan met hoeveel kilometer een accu per tijdseenheid wordt bijgeladen.

Verschillende cijfers

Die getallen verschillen wel van de in Amerika gecommuniceerde cijfers. Ford Europa laat namelijk weten dat de Mustang Mach E met achterwielaandrijving en het grootste accupakket per tien minuten gemiddeld 119 kilometer (in plaat van 91,5 kilometer) weet te laden. Dat is op papier twintig kilometer meer dan in het Amerikaanse geval.

Ford Mustang Mach-E
Foto: Noël van Bilsen

Dat komt omdat de Amerikaanse en Europese meetmethoden van elkaar verschillen. In Amerika gebruikt men strengere EPA-waarden, terwijl Europa met WLTP-waarden rekent. Het bereik van de Mustang met het grootste accupakket bedraagt op ons continent 600 kilometer. Dezelfde batterij is in de Verenigde Staten op papier goed voor 480 kilometer. Daardoor is er ook een verschil in de laadsnelheid.

Overige versies

Zoals eerder gemeld hebben ook de andere versies van de Mustang Mach E een hogere laadsnelheid:

  • Grote accupakket (98,8 kWh) en AWD: + 107 in plaats van 82 kilometer in tien minuten;
  • Standaard accupakket (75,7 kWh) en RWD: + 91 in plaats van 70;
  • Standaard accupakket en AWD: + 85 in plaats van 65.

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact