Skoda net iets eerder met elektrische SUV dan Volkswagen, te koop vanaf 40 mille

De ID.4 zou samen met de ID.3 dé verkooptopper van Volkswagen worden. Maar nu gaat Skoda er met een groot deel van de kopers vandoor, omdat de elektrische SUV Enyaq eerder op de markt verschijnt.

 

Skoda maakt elektrisch rijden met een SUV bereikbaar voor een grote groep kopers door de nieuwe Enyaq een prijskaartje van 39.990 euro mee te geven voor het instapmodel. De auto wordt leverbaar met achter- of vierwielaandrijving. Ook zijn er drie verschillende accupakketten en vijf vermogensniveaus, variërend van 109 tot 225 kW.

De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autofabrikant dat gebaseerd is op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto’s van de Volkswagen Group. Eigenlijk zou de Volkswagen ID.4 die eer te beurt vallen, maar dat model heeft vertraging opgelopen door (software)problemen bij de ontwikkeling.

Actieradius

Dankzij de forse wielbasis is de 4,65 meter lange Skoda Enyaq bijzonder ruim. Een middentunnel ontbreekt, ook bij de versie met vierwielaandrijving. Zodoende kunnen er gemakkelijk drie personen achterin plaatsnemen. De bagageruimte heeft een inhoud van 585 liter. Ook interessant: de elektrische Skoda-SUV kan aanhangwagens tot 1.200 kilogram (maximale hellingshoek 12 procent) trekken.

De Enyaq krijgt een grote actieradius van maximaal 510 km (WLTP) en biedt een snellaadmogelijkheid tot 125 kW. Omdat de Skoda een vlakke vloer heeft, ontstaat een grote interieurruimte. De levering van de Enyaq komt naar verwachting begin 2021 op gang, maar bestellen kan al vanaf eind deze maand. De prijzen beginnen bij 39.990 euro. Skoda maakt binnenkort de prijzen van de overige versies bekend.

Bron: https://www.tubantia.nl/auto/skoda-net-iets-eerder-met-elektrische-suv-dan-volkswagen-te-koop-vanaf-40-mille~ab92ad6ef/

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact