Tesla Model 3 is officieel de efficiëntste elektrische auto

Efficiënt gebruik maken van wat je hebt, daar draait het om bij elektrische auto’s. En uit onderzoek blijkt dat de Tesla Model 3 daar het beste in is. Het is de efficiëntste elektrische auto die je nu kunt kopen.

tesla_model_3_9

Het bereik van een elektrische auto is enorm belangrijk, maar dat is niet alleen afhankelijk van de grootte van het accupakket dat een dergelijk voertuig meekrijgt. Een grote, zware SUV zal altijd minder ver komen dan een Model 3 als ze beide hetzelfde accupakket hebben. Een belangrijke factor voor het bereik is dus ook hoe efficiënt een auto omgaat met de stroom en hoeveel kilometers hij uit een kWh kan halen. Volgens de Amerikaanse EPA doet geen auto dit zo goed als de Tesla Model 3.

Miles per Gallon

De EPA (Environmental Protection Agency) berekent de efficiëntie van elektrische auto’s aan de hand van MPGe, oftewel Miles Per Gallon Equivalent. Klinkt als een onhandige meetmethode, en dat is het ook, want er komt geen gallon aan te pas. Maar de Amerikanen zijn niet weg van een onhandig meetsysteem, dus berkenden ze dat één gallon benzine gelijk staat aan 121 megajoules, en dat kan doorvertaald worden naar 33,7 kWh. Kortom, hoe ver een elektrische auto kan komen op 33,7 kWh.

En wat blijkt, de Tesla Model 3 kan 141 mijl of 226,9 kilometer op één MPGe rijden. Daarmee is hij de efficiëntste elektrische auto die je kunt kopen. De tweede plaats gaat naar de Hyundai Ioniq die 133 mijl of 214 kilometer op 33,7 kWh haalt.

Winnaar

Dat de Tesla Model 3 nu gekroond is tot efficiëntste elektrische auto komt doordat Hyundai de Ioniq een update heeft gegeven. De EPA rekent met cijfers van huidige modellen en daardoor komt de Model 3 als beste uit de bus. Zouden ze rekenen met cijfers van alle elektrische auto’s op de weg, dan zou de Ioniq de winnaar zijn. Het vorige model reed namelijk 150 mijl of 241,3 kilometer op een lading van 33,7 kWh.

 

Bron: https://www.autovisie.nl/nieuws/tesla-model-3-efficientste?utm_source=telegraaf.nl&utm_medium=widget&utm_campaign=https://www.telegraaf.nl/

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact