Tesla verhoogt laadsnelheid Superchargers in Europa

De Tesla Superchargers behoren al tot de snellere laadpalen, maar de autofabrikant doet er nog een schepje bovenop. Het schroeft de laadsnelheid op naar 150 kW.

Het opladen van een elektrische auto met accu’s blijft een vervelend punt. Het duurt in veel gevallen vrij lang om weer een fatsoenlijk bereik op te bouwen. Gelukkig gaan de laadsnelheden die auto’s aankunnen gestaag omhoog richting de 250 kW. De Lotus Evija zou zelfs 800 kW aan moeten kunnen, maar daarvoor bestaan op dit moment nog geen commerciële laders. Toch worden de laadpalen ook steeds een beetje sneller. Tesla heeft inmiddels al de Supercharger V3 in de VS geïntroduceerd. Deze haalt snelheden van 250 kW. Helaas voor ons staan deze nog niet op Europese grond. Wij moeten het doen met de Supercharger V2, maar die is sinds vandaag ook sneller geworden.

Onderste uit de kan
Tesla laat via Twitter weten dat ze via een software-update alle 400 Superchargers een upgrade hebben gegeven. Ze kunnen nu tot 150 kW laden. Dat was voorheen maximaal 120 kW. En hoewel de update de snelheid omhoog gooit en weer wat minuten van de laadtijd snoept, kunnen Tesla’s veel sneller laden. De Tesla-rijder kan met zijn Model S, 3 en X nog niet het onderste uit de kan halen. De S en X kunnen namelijk met 200 kW opladen en de Model 3 zelfs met 250 kW.

Grappig detail: de Californische autobouwer heeft onlangs ook de auto’s een upgrade gegeven waarmee de optimale laadsnelheden eerder bereikt kunnen worden. Als een een Tesla-eigenaar met zijn auto naar een Supercharger navigeert zal het accupakket zichzelf al thermisch klaarmaken voor het opladen dat gaat komen. Daardoor heeft deze de optimale temperatuur om zo snel mogelijk stroom tot zich te nemen. Ook zorgt de update ervoor dat die temperatuur langer vastgehouden kan worden zodat de hoogst mogelijke laadsnelheid vastgehouden wordt.

Ingehaald
Natuurlijk is het aardig van Tesla dat ze de Superchargers sneller maken, maar aan de andere kant moeten ze ook wel. Ze worden in Europa links en rechts ingehaald als het gaat op laadsnelheid. Fastned, een van de grotere aanbieders van snelladers in Nederland, levert op sommige plekken zelfs al laadsnelheden tot 175 kW en plant dat dit jaar nog verder op te schroeven naar 350 kW. Ook het opladen bij tankstations gaat met 150 kW.

Bron: https://www.autovisie.nl/nieuws/tesla-verhoogt-laadsnelheid-superchargers-europa?utm_source=telegraaf.nl&utm_medium=widget&utm_campaign=https://www.telegraaf.nl/

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact