VOLKSWAGEN ID.4 HEEFT ‘BEREIK VAN MEER DAN 500 KM’

In Wolfsburg worden er waarschijnlijk driftig dagen van de kalender gestreept, want opnieuw blikt Volkswagen vooruit op de komst van de ID.4. Ditmaal levert de hoofdontwerper van het merk commentaar en daarbij is er nieuws over de actieradius.

De Volkswagen ID.4 is, in ieder geval qua uiterlijk, één van de slechtst bewaarde geheimen van de afgelopen tijd. Niet alleen was de auto al eens geheel ongecamoufleerd te zien, maar Volkswagen deelde zelf ook al veel details van de nieuwkomer. Vandaag trekt het een drietal afbeeldingen tevoorschijn waarop het de ID.4 alvast semi-productieklaar laat zien. Vooral het zij-aanzicht lijkt al een behoorlijk waarheidsgetrouwe voorstelling van de uiteindelijke ID.4. Nou zijn die beelden niet nieuw, maar een subtiel stukje informatie in het commentaar van de hoofdontwerper is dat wel.

Klaus Zyciora laat van zich horen en heeft, behalve een kunstzinnige omschrijving van de koets “alsof deze is gevormd door de wind”, ook met wat pragmatischer gepresenteerde informatie. “De ID.4 heeft een luchtweerstandcoëfficiënt van 0,28. Dat is voor het grootste deel een gevolg van de manier waarop de basisvorm van de auto rond het passagiersdeel loopt en richting de achterkant naar binnen toe loopt.” Uiteraard moet de lage Cw-waarde helpen om de ID.4 efficiënter met z’n elektrokracht om te laten gaan. De ID.4 krijgt hierdoor een maximaal WLTP-bereik van “boven de 500 km”, aldus Volkswagen. Eerder werd er nog uitgegaan van een maximale actieradius van onder de 500 km, maar de belofte is nu voor meer. Binnen enkele weken weten we meer.

Bron: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/volkswagen-id-4-heeft-bereik-van-meer-dan-500-km/

 

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact