Zakelijke leaseauto’s verplicht elektrisch vanaf 2025

Zakelijke lease auto’s verplicht elektrisch vanaf 2025

Het Nederlandse kabinet wil dat vanaf 2025 alle nieuwe zakelijke auto’s verplicht elektrisch zijn, dat meldt de NOS. Dat zou betekenen dat je dan alleen nog een elektrische auto kan kiezen als je een nieuwe zakelijke leaseauto bestelt. Auto’s met een verbrandingsmotor zijn dan niet meer toegestaan als nieuwe zakelijke auto. Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat bekijkt hiervoor de mogelijkheden.

Het doel is dat Nederland overgaat op elektrisch rijden om onder meer de CO2-uitstoot te verlagen. We laten het je weten zodra er meer bekend is over de regeringsplannen.

Uiteindelijk alle auto’s in Nederland elektrisch

In Nederland rijden er zo’n 1,2 miljoen zakelijke auto’s, op een totaal van ongeveer 9 miljoen auto’s. De meerderheid van de zakelijke auto’s op de Nederlandse wegen, zo’n 64%, is een leaseauto. Zakelijke leaseauto’s worden vaak nieuw gekocht. Na de leaseperiode komen deze auto’s als occasions op de markt.

Door verplicht alle zakelijke leaseauto’s elektrisch te maken, komen er uiteindelijk ook meer elektrische tweedehands auto’s beschikbaar voor consumenten. Zo worden uiteindelijk alle elektrische auto’s in Nederland elektrisch en emissieloos.

Europees akkoord: nieuwe auto’s per 2035 elektrisch

Om de klimaatdoelen te halen, staat elektrisch rijden hoog op de Europese agenda. De klimaatministers van de EU hebben een akkoord bereikt: vanaf 2035 moeten alle nieuw verkochte auto’s in Europa elektrisch zijn. Nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor mogen dan niet meer worden verkocht. Hiermee moet Europa overstappen naar duurzaam en emissievrij rijden.

Neem contact op

0547 - 26 22 73

Locatie

D.J. Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor (Hof van Twente)

Email

info@e-autoleasing.nl

contact